Subscribe:

3 de novembre del 2011

Carmen Quirosa: pura energia i vitalitat

Dins de la secció Història de dones del programa Amb veu de dona ens hem anat trobant amb dones molt especials perquè destaquen per haver estat unes lluitadores des de ben joves i haver tirat sempre endavant malgrat totes les dificultats. Una de les nostres protagonistes va ser la Carmen Quirosa.

Carmen Quirosa
Ella és de Granada. Va arribar a Mataró l'any 1972 amb les seves quatre filles. L'objectiu d'emigrar va ser donar-los un futur millor i que no fossin tant depenents dels seus marits com havia estat ella vivint al camp. De seguida, va trobar feina a casa com a repuntadora. Ens va explicar una anècdota de com va conèixer els maquis quan tenia 12 anys. Ella en guarda un bon record perquè diu que eren grans persones amb estudis. De la seva mare diu que era molt valenta, i ella la va seguir com a model. Quan la vam entrevistar tenia 78 anys. De gran, fins i tot ha escrit un llibre.


Entrevista realitzada per Ángeles González i Encarna Siles (setembre de 2009).

1 comentari:

La Abuela marchosa ha dit...

Carmen Quirosa es una persona muy activa y trabajadora. Por eso en Mataró las personas que han venido de otra parte de España podían hacerse la casa propia haciendo muchas horas en las fábricas. Un saludo, Encarna